Известие

Collapse
No announcement yet.

кое масло да сипя в кошника?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Дойде време да сменям масло и смятам да мина от Castrol 10w 40 на Selenia 20k-много от колегите го препоръчват. Някой може ли да ми каже в какъв аспект да очаквам разликата между двете и с какво Selenia 20k e по добро от Castrol 10w 40 Magnitech ? Ако можете да ми препоръчате и маслен филтър също ще е добре. Champion имат ли такива?
    146 1.6 TS 01.97

Comment

Ми моят акъл е да си караш със Селенията - по малка е вероятността да попаднеш на менте, и да има филтри на Шампион.
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

Абеее селения, амаааа внимавайте... МНОГО ! Освен цената друго какво не ви харесва в 8100 естер е-теч ?
        Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

таакааа

скоро май нема да си сипя нищо у кошника щото ... си е.а мамата ... ей така тихо си пътувах аз из прованса и алфонсо изкара ситен бял дим от задника ... присъда - дед мен уокинг ... прибрах я едвам с 6 кила масло за 300 км ... чакам да я отворят и да кажат тежката присъда: шлайф на блок, шлайф на вал, бутала, лагери, сегменти, гарнитурки п..тки ма.ни ... айде лека ...
          Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
          Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

леле! Много кофти колега. Съболезнования. Дано да не е прекалено голям ремонтът!
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Според мен по добре си сложи нов мотор от някоя морга, хем и гаранция имат, тук са по 600 еуро, едва ли в БГ са повече

Comment

Първоначално публикувано от georgievst
                Дойде време да сменям масло и смятам да мина от Castrol 10w 40 на Selenia 20k-много от колегите го препоръчват.
                Ако можете да ми препоръчате и маслен филтър също ще е добре. Champion имат ли такива?
                Смених си маслото с 5W40 сложих си добавка и т.н. Филтъра обаче "оригинален" /по размер и т.н./ 20 лв от Алекс. ауто мисля. Много съм доволен.

То хубаво 20К за Алфаромео, ама да е в тенекия....
                97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

В тенекия ама му е малък срока на годност в тенекийка! В пластмасови бутилки срока е 5 г.
                  Mitsubishi Outlander
                  Mitsubishi Space Star
                  Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                    В тенекия ама му е малък срока на годност в тенекийка! В пластмасови бутилки срока е 5 г.
                    Да ама в пластмасите е само по 1л. и требе цел кашон да си купуваш
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Слабо ин ги е опакованьето... Мотул-а е в тубета по 5 литра
                      Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
                        Според мен по добре си сложи нов мотор от някоя морга, хем и гаранция имат, тук са по 600 еуро, едва ли в БГ са повече
                        нов си имах вече ... не ща такъв нов
                        сега наистина ще стане нов наистина поне ...
                        Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

А ти как предцени кво и е на колата че нов мотор да слага А и новия мотор да не го тури без ревизия а? нали ше му се върже четворно и ще кара некъв мотор с незнайно минало
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                            А ти как предцени кво и е на колата че нов мотор да слага А и новия мотор да не го тури без ревизия а? нали ше му се върже четворно и ще кара некъв мотор с незнайно минало
                            е айде сега то и аз малко подвеждащо съм го написал, че е тотал капут колата ... истината е, че чакам младежите в клубния да се изкажат, но нема да е убавина чувствам ...

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                              леле! ... Дано да не е прекалено голям ремонтът!
                              хаха - имах си аз да е прекалено малък а?

Comment

Е то ясно, че си я позагазил , ама все пак има значение колко/какво се е прецакало. В този смисъл го казах. Ясно, че не гори масло от заминали вложки . Ти беше изброил всички почти възможни за смяна части по двигателя, та затова така ти казах

И аз буквално преди дни бях влязъл за един ден в едни екшън филми, в които се разказваше за сериозни ремонти на ДВГ-то, пък се поразминах, но ти съчувствам, щото знам какво е усещането да не знаеш какво точно ще ти съобщят от сервиза и какво те чака.
                                Поне, ако ще правиш ремонт, после ще знаеш, че двигателят ти е наред. Стискам палци
                                _______
                                146 JTD - ex
                                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                                X